Компанията обнови разнообразното си портфолио с два нови хард диска, които предлагат капацитет за съхранение на файлове от 20 терабайта. Моделите се казват Ultrastar DC HC560 и WD Gold HDD. Tрадиционният 3.5-инчов форм фактор е допълнен от поддръжката на OptiNAND технологията, която съчетава INAND Universal Flash Storage (UFS) Embedded Flash Drive (EFD) с традиционни въртящи дискове.

Тази комбинация позволява на Western Digital да достигнат капацитет от 20 терабайта в девет отделни модула с капацитет от 2.2 терабайта. В същото време Ultrastar DC HC560 и WD Gold HDD се възползват и от предимствата на Energy-Assisted Magnetic Recording (EAMR), HelioSeal и Triple-Stage Actuator (TSA) технологиите. От компанията обещават MTBF рейтинг от 2.5 милиона часа, съобщава TechRadar.

 

 

Ultrastar DC HC560 е хардуерно решение предназначена за мащабните облачни инфраструктури, работещи с интелигентни системи за видеонаблюдение или се нуждаят от NAS устройства с впечатляващ капацитет.

Корпоративните потребители ще получат десет пъти по-висока надеждност при избора на хард дисковете от WD Gold бранда, в сравнение с конвенционалните HDD-та. Моделите са оптимизирани за продължителна работа при тежки натоварвания.

Western Digital потвърдиха и цената на новите 20-терабайтови дискове WD Gold HDD, която е $670. Допълнително ще разберем колко ще струва Ultrastar DC HC560 на глобалния пазар. като настоящата версия с 18ТB може да се купи за $400.

 

Още от Digital: Western Digital представиха UFS 3.1 флаш памет за новата генерация 5G смартфони