Western Digital показаха за първи път няколко атрактивни продукта от ново поколение на CES 2018. Първият модел, който привлича вниманието ни се казва Мy Passport Wireless SSD и както името подсказва е безжично SSD. Устройството е в състояние да прочита даннни със скорост от 65MBps и има един бутон на повърхността си за бързо копиране на снимки и клипове. Новият безжичен SSD диск на компанията също така има и вграден слот за SD карти памет. 

 

 

След като безопасно сте архивирали своята информация можете лесно да отваряте съдържанието, чрез поддръжката за безжичния стандарт Wi-Fi 802.11ac, информира DigitalTrends. Aко свържете мобилното си устройство към Мy Passport Wireless SSD разполагате с опцията да редактирате и съхранявате промените в снимките и клиповете си без нуждата от допълнителен кабел. Western Digital твърдят, че новия им SSD диск може да издържи до 10 часа с едно зареждане на батерията.

 

 

Продажбите на My Passport Wireless SSD стартират на цена от $230 за 250GB модел и $800 за 2TB версия. Успоредно с това компанията представи и още един модел с името SanDisk Ultra Fit, който представлява най-малката USB флашка, която има 256GB памет в света. Скоростта за прочит на данни е 130MBps, като модела работи с USB 2.0 и USB 3.0 портове. Ако се интересувате от подобен продукт е добре да знаете, че 256GB версия ще струва $150.

 

Вижте Western Digital купиха Upthere, за да станат по-влиятелна компания в облачните услуги