Western Digital представиха официално най-новия си иновативен продукт, който се казва My Book Duo. Всъщност под това име се крие кутия, в която е разположена системата с най-голям капацитет за съхранение на данни създаване от WD досега. Вградената памет достига до внушителните 20TB, а размерите на My Book Duo правят устройството подходящо да го разположите дори на бюрото до компютъра. Добре е да знаете, че системата използва HDD, а не SSD дискове.

 

Според данните на Western Digital потребителите могат да очакват скорост от 360MBps, което е достатъчно за работа с тежки програми за дизайн или монтиране на видео, предаде Engadget. My Book Duo използва серия от RAID оптимизирани WD RED твърди дискове, които се въртят с 5400 оборорта в минута. Самата кутия разполага още с USB 3.1 Type-C и два USB 3.0 Type-A портове за свързване на периферни устройства към компютъра.

 

Благодарение на тези портове можете да зареждате смартфона и да го превърнете в USB хъб. Информацията, която съхранявате в My Boook Duo e защитена от 256-битова AES технология за криптиране. Western Digital ще продават различни конфигурации на устройството, които имат между 4TB и 20TB памет. Oчаква се цената им да варира между €290 и €680. Продажбите стартират до края на есента.

 

Вижте как Western Digital представиха първите 64-слойни 3D NAND SSD дискове в света