Вече ви информирахме, че един от най-големите производители на компоненти за мобилните ни устройства, а именно SanDisk вече е започнал да изслушва оферти от други компании за придобиването на нейния бизнес. По всичко личи, че този дълъг процес е приключил, тъй като сега от Western Digital официално потвърдиха плановете си на купят този конкурентен бранд. Според данните, които се появиха в интернет финансовите параметри на сделката достигат до $19 млрд., предаде TechCrunch.

 

По този начин акциите на компанията вече се котират на борсата за $86.50, което е с около 15% повече, в сравнение със същите стойности в предходния ден. Ако тези параметри бяха запазени цялата сделка би струвала на Western Digital около $15.4 млрд. Информацията за това придобиване веднага до стигна до анализаторите и инвеститорите, като шума около нея допринесе за увеличение на пазарната капитализация на SanDisk с почти 5%.

 

Можем да сме сигурни, че тази сделка ще доведе до промяна в баланса на силите в тази пазарна ниша, тъй като и двата бранда имат сериозни позиции в него. Информацията разкрива, че сегашния главен изпълнителен директор на SanDisk, Санджай Меротра ще стане част от борда на директорите на Western Digital. Остава само да видим дали съвместната компания ще се превърне в дългосрочен лидер в пазара на SSD и твърди хард дискове, microSD и флаш памет устройства и др.

 

Вижте пет технологии, които ще променят компютрите