Вече ви информирахме, че Western Digital предложиха $17.4 млрд. за бизнеса с NAND флаш памет на Toshiba. Компанията продължава усилено да търси начини как да разшири присъствието си и др пазарни ниши. Един от сегментите, към който Western Digital проявяват интерес са облачните услуги. От TheVerge ни информират, че Western Digital са се съгласили да придобият Upthere. Финансовите параметри на сделката, обаче засега остават публична тайна.

 

Желанието на компанията да купи Upthere е провокирано от техните мобилни приложения, които могат да синхронизират снимки и файлове между различни устройства. Western Digital искат да допринесат за развитието на онлайн услугата и да я интегрират към своите бъдещи продукти. Приложенията на Upthere са достъпни безплатно за потребителите вече три години, но са изложени на голяма конкуренция в лицето на идентичните предложения на Google и Apple. 

 

Придобиването от Western Digital може да промени значително ситуацията. Според официалните данни Upthere ще продължат да оперират самостоятелно като отделна дивизия в структурата на компанията. Ще е интересно да проследим как ще се развива сътрудничеството между тях и дали това ще направи продуктите на Western Digital по-атрактивни за потребителите. Това е второто голямо придобиване на компанията в сферата на облачните услуги след купуването на CrashPlan.

 

Вижте Western Digital представиха първите 64-слойни 3D NAND SSD дискове в света