Вече ви информирахме, че Apple и Amazon искат да купят бизнеса с NAND памет на Toshiba. Taзи дивизия на компанията привлича голямо внимание сред водещите производители, като интерес към нея имат и други брандове. Най-високата оферта за купуването на NAND бизнеса на Toshiba досега е отправена от Broadcom. Друго известно име в индустрията, а именно Western Digital също вече се включиха в наддаването. Компанията също така поиска да блокира сделката. 

 

Основният мотив е да се издаде съдебна заповед, която не позволява извършването на продажбата на NAND флаш бизнеса на Toshiba без одобрението на Western Digital, предаде Reuters. Причината е, че двете компании съвместно управляват тази структура. От Western Digital твърдят, че някои от офертите нарушават съвместните им договорни права, което не им оставя избор освен да предприемат съответните действия, за да защитят своите интереси. 

 

Все още е твърде рано да прогнозираме как това решение ще се отрази на интереса на желаещите да купят NAND бизнеса на Toshiba. Можем да сме сигурни, обаче, че този ход на Western Digital ще създаде допълнителни спънки за реализирането на сделката. Според данните Toshiba искат поне $18 млрд., за да се съгласят да продадат тази бизнес дивизия. Western Digital пък твърдят, че това е сума, която не ги задоволява и не е съгласувана с интересите им. 

 

Вижте как външните хард дискове на Western Digital вече имат нов дизайн