SanDisk е един от най-популярните производители на ключови компоненти на мобилните устройства, които използваме като памет карти, бързи SSD дискове и нейните продукти се използват масово в технологичната индустрия. Най-новите данни на анализатори от Bloomberg разкриват, че компанията вече сериозно обмисля възможността да продаде бизнеса си на друг бранд. Още по-интересното е, че това не са просто слухове, тъй като SanDisk са започнали преговори с евентуални купувачи за реализирането на евентуална сделка, предаде Engadget. 

 

Информацията, която бе публикувана в интернет също така разкрива, че сред тях попадат компании като Western Digital и Micron, които също имат силно влияние в тази пазарна ниша. Според тях SanDisk дори са ангажирали и представители на банка, чието име не се споменава с идеята те също да помогнат за реализирането на това придобиване. В момента пазарната капитализация на компанията е около $12.6 млрд., като на този етап има само преговори и те се намират в начална фаза и все още няма официално решение. 

 

Анализаторите не изключват и възможността евентуална оферта за купуването на бизнеса на SanDisk да бъде отправена от конгломерат от няколко компании с оглед популярността на нейните продукти. При всички положения ще е много интересно да проследим как ще продължи да се развива тази ситуация и респективно да видим дали скоро ще станем свидетели на официалното обявяване на сделката. В заключение ще отбележим, че подобна сделка има потенциала да промени изцяло баланса на силите сред производителите произвеждащи памет карти и хард дискове за мобилните ни устройства. 

 

Вижте за какво се използват безжичните флашки SanDisk Wireless Stick