Вижте още: Как да превърнем Телевизор или Монитор в Тъчскрийн - Anyractive GoTouch

 

В наши дни всичко е Samrt – ползваме смартфони, гледаме Smart TV, носим Smart часовници и слънчеви очила, дори вече има Smart домове, цели градове и учебни стаи. Едва ли има какво ново Smart да ни изненада…или пък има?

 

Фешън Smart Колан за отслабване

 

Това е WELT -  Фешън Smart Колан за който преди време Digital.bg ви писа в своя статия, че набира популярност в онлайн платформата за финансиране на шантави проекти Kickstarter и бе показан за първи път по време на изложението CES в Лас Вегас в партньорство със Samsung. След като е набрал нужното финансиране, днес Фешън Smart коланът Южно Корейската компания WELT Corporation вижда бял свят и благодарение на българският клон на Корейска корпорация за насърчаване на търговията КОТРА е в ръцете ни за обстоен тест. Впечатленията си от него ще споделим с вас в следващите няколко минути.

 

Кожа с 3D текстура

 

Първото нещо което ни прави впечатление е, че този колан е наистина стилен. Производителят предлага WELT в общо 4 варианта - Casual, Classic, Premium и Limited Edition, като при всеки от тях имаме различни цветове, форма на токата и пол към който е насочен. Този който тестваме ние е типично мъжкият Classic в син цвят. Токата е направена от метал с хромирано покритие, а самият колан е от висококачествена изкуствена кожа с релефна 3D текстура. Общото тегло е точно 100гр.

 

Коланът има вграденият жироскопичен и магнитен сензор

 

Но колкото и красив да е, WELT има и друга функция – освен да е бъде фешън аксесоар. Той може да измерва доста точно колко крачки сте изминали, времето за покой и изгорените калории, но не това е толкова иновативното и впечатляващо тук. WALT притежава друга много по-удачна функция чрез която следи за здравето ви. С помощта на вграденият жироскопичен и магнитен сензор, той отчита промените в обиколката на талията ви и на база това прави мониторинг с чиято помощ можете да вземете превантивни мерки преди отключване на диабет, хипертония и сърдечно-съдови болести. 

 

Приложението WELT в магазина Google Play

 

За да правите мониторинг в реално време е нужно да си свалите от Google Play или App Store приложението WELT. Връзката между смартфона ви и колана става автоматично посредством Bluetooth 4.1, като така в случай на преяждане, WELT ще ви предупреди за това. Чрез него също така можете да разберете дали се заседявате прекалено дълго неподвижно. Регистрирайки се вие си създавате акаунт който пази всички ежедневни данни, които последствие могат да бъдат съпоставени, за да се постигне идеалният баланс. Така приложението може да ви информира днес, дали сте в норма с храненето и движението или не.

 

Батерията се зарежда чрез microUSB

 

Зареждането на вградената в колана Li-Po батерия с 90mAh заряд става чрез този microUSB порт, но ще ви се налага да го използвате сравнително рядко, защото с едно зареждане WELT издържа цели 20 дни. Ако този цвят колан не ви допада – никакъв проблем – катарамата се сваля лесно и може да пасне на всеки друг колан с подобни размери и начин на закопчаване. Реално целият хардуер е побран тук вътре.