Walabot DIY е името на смарт аксесоар за смартфоните с Android, който определено ще се хареса на много потребители. Умният аксесоар позволява да сканирате дадена повърхност, като например стена и да виждате какви обекти има зад нея. Walabot DIY използва специален механизъм, с който лесно се прикрепя на гърба на устройствата с Android. Интересната джаджа е в състояние " да вижда" и да проектира на дисплея какво има дори зад стени с дебелина от 10 сантиметра.

 

 

В случая става въпрос както за повърхности от гипскартон, така и за стени от бетон, информира Mashable. Toзи ефект е възможен благодарение на миниатюрен сензор, който може да прави триизмерни снимки и да открива тръби, жици и други подобни обекти. Най-голяма полза от джаджата ще имат хората, работещи в сферата на строителството и ще ги улесни в откриването на забравени инструменти, но също и за предотвратяване на различни инциденти.

 

 

Смарт джаджата ще гарантира, че всеки един ремонт, който предприемете в дома си е максимално безопасен. Допълнителен сензор във вътрешността на Wallabot DIY позволява да засича движение, което е полезно за откриване на течове. На този етап устройството е съвместимо със смартфони, които работят с Android 5.0 или по-висока версия на платформата и ня може да се използва на iPhone. Цената на умния аксесоар е €79.90.

 

 

Вижте какво е АPK файл в Android и за какво служи