Вижте още видеото в което показваме всичко което знаем за смартфона Huawei P50 Pro 5G преди премиерата му 

Вече стана ясно, че Xiaomi ще представят своите нови модели смартфони от достъпен ценови клас Redmi Note 10 и 10 Pro на 4 март 2021 година. Като премиерата ще се състои онлайн и ще може да се гледа на Facebook страницата на компанията от 14ч. българско време.

 

 

Преди това да се случи обаче, ние вече знаем някои от ключовите характеристики на бъдещите модели и в тази публикация ще ги обсъдим една по една. Във видеото над статията сме приложили и интересен 3D концептуален модел, който според вижданията на дизайнера Techy Paradise разкрива, как би изглеждал Redmi Note 10.

Започваме с едно встъпление за по-малко запознатите, Redmi е бюджетен съб-бранд на Xiaomi, които е съсредоточен в производството на устройства с по-ниска цена от тази на основния китайкси бранд. Като тук с имената е малко объркващо и е възможно да се допусне грешка. Например много внимавайте когато търсите новият модел, който ще бъде представен в четвъртък. Той се казва Redmi Note 10.

 

 

Правим този акцент, защото има и модел Xiaomi Mi Note 10, който е от далечната 2019 година и също е добър смартфон, но е друг модел. Освен това модели Note 10 имат още Samsung - Galaxy Note 10 и Ulefone - Note 10.

Но да се върнем на смартфоните, които Redmi предстои да покажат. Самите Xiaomi потвърдиха три от характеристиките на смартфона си, като публикуваха в официалния си Youtube канал, кратки видеа, които умишлено са във формат като от запис на екран от смартфон. Те показват някои от ключовите характеристики на Xiaomi Redmi Note 10.

 

 

Първата от тях е, че модела ще има основна камера с цели 108MP резолюция. Това по никакъв начин не ни изненадва, предвид че Xiaomi вече имат няколко модел с толкова голям сензор. За първи път такъв от компанията интегрираха в смартфоните си още през 2019 година, като доайени бяха моделите споменатите по-рано Xiaomi Mi Note 10 и Xiaomi Mi Note 10 Pro.

През 2020 година се появи и първият модел на Redmi със 108MP основна камера. Това беше Xiaomi Redmi Note 9 Pro 5G. Предположенията са, че Redmi Note 10 ще има още две камери, като едната ще бъде ултра широкоъгълна и по всяка вероятност ще е 8MP, а другата ще е спомагателен дълбочинен сензор за снимки с „Ефект Боке“.

 

 

Предполага се, че при Pro версията на модела ще има още един 5MP сензор за супер близки Macro снимки. Селфи камерата по всяка вероятност ще е еднаква и за двата модела, като очакванията са за между 16 и 20MP еквивалент.

Второто нещо, което със сигурност знаем за Redmi Note 10 благодарение на Xiaomi е, че дисплеят на модела ще бъде със 120Hz честота на опресняване. Тази идеална за игра на игри екстра също не е новост за Xiaomi и съб-бранда Redmi.

 

 

През пролетта на миналата година, доайени със 120Hz дисплей бяха Xiaomi Mi 10 и производните му, като съвсем малко след тях се появи и специализираният геймърски смартфон Xiaomi Black Shark 3. Първият Rwedmi беше пък Xiaomi Redmi K30, който имаше няколко разновидности. По всяка вероятност Redmi Note 10 ще има доста голям дисплей, с диагонал на 6.5“, като резолюцията му ще бъде FHD+.

 

 

Третата отличителна черта на Redmi Note 10, за съществуването на която знаем със сигурност са двата стерео високоговорителя по корпуса. И тази екстра също е високо ценена от геймърите, а и от хората, които обичат да гледат филми на смартфоните си.