Всички очакват с нетърпение появата на новият лайфстайл флагман Huawei P50 Pro. Тя ще се състои съвсем скоро, но към момента официална дата не е обявена от Huawei. Следвайки логиката и закономерността при премиерите на предишните флагмани от P-серията на китайският технологичен гигант, можем да предположим, че премиерата на серията P50 ще се състои в края на Март. Обикновено датата, която Huawei избират е 26 или 27.

Поне така е било при поколенията Huawei P20 Pro, Huawei P30 Pro и Huawei P40 Pro. Като не очакваме и COVID-19 кризата да повлияе на датата на премиерата, защото миналата година по това време, светът вече беше обзет от воруса, но Huawei останаха верни на принципите си и не забавиха премиерата на P40 серията си. Така, че спокойно можем да заложим, че Премиерата на Huawei P50 и производните му модели ще бъде на 26 или 27 Март 2021 година.

 

Какво знаем в аванс за смартфона Huawei P50 Pro - Цена, иновации, дизайн и технически  характеристики (Видео) | Digital.bg

 

До тук беше лесно, защото имаме нещо предвидимо. Сега обаче предстои да споделим с вас и всичко интересно, което се знае или предполага около флагман модела на Huawei, преди премиерата му. Както знаем, голяма част от предположенията се оказват верни, други пък остават неосъществени. Тази статия е базирана на всички публикации в Digital.bg, в които до този момент сме коментирали течовете на информация, свързани с Huawei P50 Pro, който впрочем също както предшественика си, ще бъде 5G.

Ако при техническите характеристики, могат да се направят доста точни предположения на база актуалните данни от пазара в момента, то доста по-трудно може да се познае с точност дизайна на смартфона. Историята познава случаи в които визията на смартфоните е ясна благодарение на различни течове на информация около седмица преди премиерите, но пък дизайна на някои устройства се пази засекретен до момента на самата им премиера. Във видеото над тази статия ви показваме един интересен 3D рендър, който ни се стори най-близък до нашите представи за реалността.

Още в края на месец Май 2020 година, само 2 месеца след премиерата на настоящия флагамн, в Интернет пространството се появиха първите коментари за наследника му. Според тях, P50 Pro ще бъде първият смартфон с Liquid Lens технология на камерата. Напълн нормално е първото нещо, с което да се свързва новия флагман да е подобрената му камера. Ще припомним, че при P-серията си, Huawei винаги показват най-доброто от камерите си, а при Mate серията, която излиза през есента, се показва подобреният хардуер.

И така през миналото лято, бързо започнаха да се коментират бъдещите постижения на камерата на P50 Pro и възможността, тя да постави нов рекорд в класацията на DxOMark.

 

 

Друга масово коментирана новина беше, че вече представеният към настоящия момент бизнес флагман Huawei Mate 40 Pro ще използва най-тънката перископична камера за смартфони в света, като същата ще има и P50 Pro. Приблизително по същото време се коментираше и, че Huawei P50 Pro ще е първият смартфон в света със сменяеми обективи, подобно на SLR фотоапаратите.

Колкото и качествени и иновативни да са камерите при смартфоните на Huawei, това предположение ще причислим към не особено реалистичните, защото един смартфон трябва преди всичко да е универсално практичен и това е ясно на Huawei. Ако създадат експериментално такъв смартфон със сменяеми обективи, те със сигурност ще го направят в отделен нов клас. Нещо като Mate X класа, който създадоха преди време, специално за смартфоните си със сгъваеми дисплеи.

 

Huawei P50 Pro ще е първият смартфон в света със сменяеми обективи, подобно на SLR фотоапаратите

 

След затишие през есента ичаст от зимата, в самото начало на 2021 година, в Интернет започнаха да се появяват нови течове на информация, които дори смело зявяваха, че вече са ясни спецификациите на Huawei P50 Pro, като например, че той ще има Watefall дисплей и изцяло нова камера за селфита.

Стана ясно също така, че въпреки санкциите на САЩ, в основата на хардуера на Huawei P50 и Huawei P50 Pro ще стоят Kirin процесори. При софтуера се очаква смартфона да работи с EMUI интерфейс, който е базиран на Android 11, а не с HarmonyOS, както се предполагаше по-рано.

 

 

Huawei са известни със своетп впечатляващо приближаване на обекти в кадър. Вече сме ви показвали възможностите им в различни наши видео ревюта, а и в Интернет сте виждали безброй направо съвършени кадри, в които е снимана луната с невероятна деталност. Е, има голям шанс, P50 Pro да може да я снима от още по-близко, защото се смята, че камерата на смартфона ще поддържа 200х приближаване.

Последната коментирана новина отново е свързана със снимките, които ще прави Huawei P50 Pro. По последни данни, той ще има Sony IMX800 сензор с размер 1". Това ще бъде първата камера с такъв, интегрирана в смартфон.

 

 

Кои от всичките тези предположения ще се окажат верни, вероятно предстои да разберем след точно месец. А до тогава, можете да изгледате видео ревютата, които Digital.bg до момента е посветил на все още актуалният флагман Huawei P40 Pro.