Един от най-дългоочакваните бюджетни смартфони в световен мащаб носи името Google Pixel 4a. По рано през годината видяхме различни негови тизъри, официални и не чак толкова официални снимки, които издават различни части от дизайна или някои от техническите специфики на смартфона.

 

 

Днес обаче от видяното в Gizchina вече получаваме сто процентова представа не сам оза дизайна, но и за пълните технически параметри на смартфона. Оказва се, че в Youtube испанският технологичен влогър TecnoLike Plus е публикувал цяло видео ревю на Google Pixel 4a, още преди премиерата му. В него дори се вижда тест на камерата на смартфона.

 

 

На база видяното във видеото можем да кажем, че дисплеят на смартфона ще стои симетрично в рамката около него, а предната селфи камера ще бъде позиционирана в единият ъгъл. В голяма квадрата плочка върху гърба пък ще има само една камера и светкавица. До тях е четецът на пръстови отпечатъци. По периферията има 3.5мм аудио жак и USB Type-C порт.

 

 

Във видеото също така се виждат и голямо количество технически параметри. Дисплеят ще е 5.81" с резолюция 2340х1080 пиксела и 60Hz скорост на опресняване. Споменатите две камери са 12MP основна с възможност за видео запис с 4K качество и предна с 8MP и видео стабилизация.  Централният процесор на телефона е Snapdragon 730, като му партнират GPU Adreno 618 и цели 6GB RAM памет. Сториджът пък е 64GB. Pixel 4a е 4G Dual SIM, с Android 10 операционна система и се захранва от батерия с 3080mAh заряд.

 

 

Ще ви припомним, че предишното поколение Google Pixel 3a бе представено през месец Май 2019г. Респективно очакваме Pixel 4a също да бъде представен официално през Май тази година. Цената на самартфона ще бъде ориентировъчно около 480$.

 

Прочетете още статията: Как Google Maps може да ви помогне по време на епидемията от коронавирус