Samsung потвърдиха намеренията си услугата с изкуствен интелект Bixby да се използва и от другите мобилни устройства на компанията, освен смартфоните Galaxy. Корейският производител вижда голямо бъдеще в технологията и смята да позволи на максимален брой джаджи с Интернет на нещата да могат да се възползват от очевидните ѝ предимства.  Новият шеф на Consumer Electronics дивизията на Samsung, Ким Хиун-сук допълни, че целта е до края на десетилетието всички продукти на компанията, които се продават на пазара да поддържат изкуствен интелект.

 

В това число влизат както смартфоните и таблетите, така и умните уреди като хладилници, телевизори и други електрически джаджи за домовете ни. По този начин Samsung възнамеряват да се превърнат в глобален лидер в разработването на AI софтуер. За да постигнат тази амбициозна цел от компанията са сформирали специален екип, който вече наброява 1000 специалисти и разработва технологии с изкуствен интелект, информира Engadget. Концепцията предвижда устройствата бързо да комуникират помежду си, което ще улесни значително потребителите.

 

 

Амбициозните планове на компанията в тази сфера са сигурна гаранция, че гласовата услуга Bixby тепърва ще става по-добра и ще е обект на множество иновации в следващите години. Някои анализатори дори възприеха информацията като индикация, че Samsung възнамеряват да представят собствени смарт високоговорители, за да се конкурират с Google Home и Amazon Echo. В момента компанията изостава значително в сферата на изкуствения интелект от Google и Amazon, но вярва, че е само въпрос на време да се справи ефективно с този проблем.

 

Още от Digital: Защо процесорите за смартфони вече използват изкуствен интелект