Philips официално потвърдиха, че собствениците на умните телевизори с Android TV на компанията ще получат дългоочакваните ъпдейти към Android 8.0. Компанията уточни, че актуализацията ще е налична за моделите им представени през последната календарна година. Успоредно с това се работи и над поддръжка за платформата на повечето смарт телевизори на Philips, които имат процесори на MediaTek и са произведени от 2017г, насам, информира AndroidPolice. 

 

Това означава, че устройствата не само ще получат най-новите функции на платформата, но също така и редовните пачове за сигурност. Информацията бе публикувана в интернет от популярния блог Toengel, който има богата история в качването на новини за компанията. Очаква се повече детайли за разпространението на ъпдейтите към Android 8.0 Oreo да бъде потвърдена от Philips по време на предстоящото изложение IFA 2018. Събитието ще се проведе между 31 август и 5 септември в Берлин.

 

 

Добрата новина е, че дори по-старите устройства на Philips ще могат да използват функциите в последната версия на платформата. Собствениците им ще могат да се възползват от интуитивния интерфейс и да използват гласови команди да откриват и стартират желаното съдържание. Тук е момента да отбележим, че първите ъпдейти ще стартират до края на тримесечието и не е изненадващо, че с приоритет ще са моделите произведени през 2018г. 

 

Още от Digital: Oсем полезни приложения за телевизори с Android TV, които може би не знаете