HMD Global си спечелиха заслужено репутацията на един от производителите, които най-бързо ъпдейтват своите смартфони към новите версии на Android. Компанията полага много усилия да актуализира бързо своите устройства, които са фокусирани предимно към бюджетния и средния ценови сегмент. Дори и сега някои евтин модели на Nokia работят с Android Pie, докато доста други премиум смартфона все още чакат да получат ъпдейта към новата версия на платформата. 

 

Компанията ще продължи да е активна и през следващите месеци и сега обещаха цялото им портфолио от смартфони да работи с Аndroid 9.0 до края на юни. HMD Global публикуваха списък с 15 устройства, като пет от тях вече са актуализирани към Android Pie. Tова са Nokia 6.1/6.1 Plus, Nokia 7 Plus /7.1 и Nokia 5.1. Разпространението на ъпдейтите за Nokia 8 и Nokia 8 Sirocco вече е започнало. Другите осем модела ще получат актуализацията преди края на първата половина на годината, съобщава TheVerge.

 

 

Следващите устройства, които ще бъдат актуализирани към Android Pie са Nokia 5 и Nokia 3.1 Plus. Toва ще се случи до броени седмици. HMD Global ще стартират ъпдейтите за Nokia 3.1 и Nokia 2.1 до края на настоящото тримесечие. В началото на април е планирано платформата да е достъпна и за собствениците на Nokia 3 и Nokia 1. Инженерите на HMD Global са убедени, че дори и да възникнат допълнителни проблеми ще успеят да актуализират цялото си портфолио преди края на юли.

 

Oще от Digital: HMD Global са продали 70 млн. смартфона Nokia в последните две години