Пътуването с автомобил вече е много по-приятно изживяване за всички пътници. Навлизането на технологиите позволяват да използваме смартфоните, докато се движим. Стриймването на плейлиста от Spotify или гледането на видео на екраните в седалките са само някои от начините, с който да се забавляваме по време на път.

Необходимо е да използвате Bluetooth, за да свържете смартфоните към инфотейнмънт системите на автомобилите. Самолетните полети са предпочитано средство за пътуване на големи дистанции, но в този случай потребителите нямат такава свобода. Сигналите от мобилните устройства могат да влияят на оборудването на самолетите.

Това е причината да се налага да изключваме мобилния интернет, GPS-а и Bluetooth връзката по време на полет. Една от най-големите авиокомпании, обаче иска да промени ситуацията. Според информация на DigitalTrends представителите на United Airlines вече са направили огромна поръчка на 270 нови самолета oт Boeing и Airbus.

Данните разкриват, че 200 от тях ще са Boeing 737 Max, докато останалите 70 машини ще бъдат Airbus 321 neo.

 

 

Любопитен детайл от внушителна поръчка е, че летателните апарати ще предложат системи за забавление на облегалките на всяка седалка, които поддържат Bluetooth. Компанията също така планира да модернизира настоящите си самолети с подобрения, които също ще предложат достъп до технологията.

Досега използването на системата за забавление на United Airlines изисква да имате собствени жични слушалки, да платите за комплект предоставен от авиокомпанията или да вземете адаптер от 3.5мм. жак към Bluetooth. Tака United Airlines се надяват да направят полетите по-приятни за своите клиенти.

Няма да е изненадващо, ако други големи авиопревозвачи също възприемат подобна стратегия.

 

Oще от Digital: 8 любопитни факти за пътуванията със самолет, които може би не знаете