Google от доста време работят над идеята да оптимизират своя онлайн магазин за мобилни приложения да работи с лаптопите с Chrome OS и вече се намират във финални тестове с тази функционалност. Благодарение на нея собствениците на хромбуци ще разполагат с достъп до цялата колекция от съдържание в Google Play, което определено е доста добра новина за потребителите. Някои от тях вече забелязаха допълнителна опция в Settings менюто, която носи името "Enable apps to run on your Chromebook" и е доказателство, че Google тестват този нов инструмент. 

 

Засега тя изчезва само след няколко секунди, но ако успеете да кликнете върху нея ще активиране допълнителен прозорец, който ви  подканя да започнете "Get Started" настройките на Google Play за вашия хромбук. Идеята на компанията не е никак изненадващ, тъй като разнообразното съдържание в онлайн портала може да привлече вниманието на много повече потребители към достъпните устройства с Chrome OS. Google Play предлага стотици хиляди приложения и игри, но също така опция за купуване на електронни книги, музикални парчета и цели албуми, както и филми. 

 

Засега тази функционалност е достъпна единствено за разработчиците, но това означава, че компанията вероятно се нуждае от още малко време, за да подобрят нейните възможности и да я представят официално. В момента цялото съдържание в Google Play може да се види от всяко едно устройство, което използвате, но приложенията могат да се инсталират единствено на смартфони и таблети с Android OS. По всичко личи, че скоро към тях ще се присъединят и лаптопите с Chrome OS, което ще ги превърне в още по-добра алтернатива на устройствата с Windows 10.

 

Вижте какво да направим, ако Google Play не работи