McLaren потвърдиха плановете си в следващите години да се фокусират изцяло към производството на хибридни автомобили. По този начин компанията ще се присъедини към други големи имена в индустрията като Ferrari, Volvo и Jaguar Land Rover, които също ще заложат на подобна стратегия. Ако всичко върви по план всички нови автомобили на McLaren до 2025г. ще са оборудвани с електрически двигатели. Феновете ги очакват още интересни събития от компанията. 

 

Концепцията на McLaren предвижда в следващите седем години да бъдат представени 18 различни хибридни автомобила. Това е осезаемо увеличение от сегашните шест предложения на компанията в този сегмент, информира huhmagazine.co.uk. Инженерите им вече са стартирали работа върху предстоящ модел от гамата Ultimate Series, който ще наследи McLaren P1TM и също ще има електрически двигател. Конкретните технически спецификации засега остават публична тайна. 

 

 

В следващите няколко години McLaren ще се опитат да усилят присъствието на няколко нови "стратегически пазара". Производственият капацитет на фабриките им ще бъде увеличен до около 6000 броя автомобили на календарна година. McLaren ще инвестират около €1.3 млрд., за да успеят да реализират амбициозните си цели. Бъдещите им автомобили ще използват и други модерни технологии като добавена реалност, изкуствен интелект и мощни батерии от ново поколение.

 

Още от Digital: Електрическите автомобили, които очакваме на пазара до 5 години