Милионите потребители на Apple очакват с нетърпение да стартират продажбите на iPhone 13 серията. Четирите устройства имат всичко необходимо, за да са хит в световния пазар на смартфони през последното тримесечие. Компанията също така вече е фокусирала вниманието си към разработката на следващото поколение на iPhone.

Eдно от ключовите подобрения в тазгодишната серия е интеграцията на LTPO OLED дисплеи, които поддържат честота за опресняване от 120Hz. Тази стойност индикира, че съдържанието на екрана се актуализира 120 пъти в секунда. По този начин iPhone 13 предлагат сериозен ъпгрейд, в сравнение със стандартните 60Hz екрани, които Apple използваше досега.

Ако искате да се възползвате от тази иновация, обаче ще трябва да отделите средства за премиум версиите, тъй като само iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max имат 120Hz дисплеи. Това са най-скъпите версии, като iPhone 13 и iPhone 13 mini не се възползват от технологията и респективно са по-евтини.

 

 

През следващата година Apple планират да оборудват три от версиите на iPhone 14 с дисплеи, които опресняват съдържанието два пъти в секундата. По този начин и модел, който не е част от Pro брандинга също ще предложи на потребителите 120Hz дисплей. Решението на компанията ще допадне на доста хора, които ще могат да се възползват от предимствата на технологията на по-достъпна цена.

iPhone 14 и iPhone 14 Pro се очаква да имат 6.06-инчови дисплеи, докато iPhone 14 Max и iPhone 14 Pro Max ще са оборудвани с по-големи 6.68" екрани, съобщава GizChina. Устройствата ще се захранват от Apple А16 Bionic процесори, които ще са произведени с 4-нанометрова технология. Очакват се 1/1.3" камери с 48МР резолюция в премиум версиите на iPhone 14.

 

Още от Digital: Изтече информация за перископската камера на iPhone 14 Pro Max