Apple ще използват нова технология в дисплеите на iPhone 13. Очаква се премиум версиите на смартфоните да са базирани на ProMotion. Taзи иновация ще позволи да се увеличи честотата за опресняване на екрана до 120Hz. По този начин съдържанието ще се обновява два пъти в секунда, което е подходящо решение за гейминг.

Анализаторите са категорични, че 120Hz дисплеите ще са част единствено от iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Базовите модели ще имат стандартни 90Hz екрани. От Apple ще използват LTPO дисплеи от последно поколение на Samsung в предстоящите си флагмани. Масовото производство на панелите стартира през май, което ще гарантира, че компанията ще получи максимален брой доставки.

Високата честота за опресняване на кадрите е една от сферите, в която Apple изостава от водещите производители на Android. Компанията ще трябва да се ограничи до LTPO OLED екрани единствено за премиум моделите на iPhone 13.

 

 

Причината е, че  Samsung не са в състояние да произведат достатъчно панели. за да отговорят на високото търсене, което се очаква към четирите версии на iPhone 13. Все пак Apple не се отказват и са амбицирани да използват 120Hz LTPO OLED екрани в iPhone 14.

За разлика от предстоящата серия, обаче този път и четирите конфигурации на смартфоните ще могат да се възползват от технологията. Компанията разполага с достатъчно време да се справи с актуалния недостиг на компоненти и да осигури необходимите 120Hz LTPO OLED дисплеи за iPhone 14.

Премиерата ще е през есента на следващата година, като партньорството със Samsung най-вероятно ще продължи.

 

Oще от Digital: iPhone 14 ще има нов дизайн на задната камера