Достъпната цена е водещo предимствo на лаптопите с Chrome OS, а липсата на поддръжка за Microsoft Office приложения може да се определи като основен недостатък. За повечето собственици на хромбуци именно това е най-желаното подобрение. Microsoft вече предлагат версии на Word, Excel и PowerPoint за смартфоните с Android, но досега отказваха да ги оптимизират за Chrome OS. Компанията изглежда е променила мнението си, тъй като хромбуците вече могат да използват офис приложенията. 

 

Мicrosoft не са потвърдили официално информацията, но доста хора вече споделиха във форумите, че Microsoft Office са налични за хромбуците им. В това число влизат различни модели на производителите, сред които Samsung Chromebook Pro, Google Pixelbook, Acer Chromebook 15 и др., съобщава AndroidPolice. Така например потребителите ще имат възможността сами да избират дали да използват Google Docs или Microsoft Word на лаптопите с Chrome OS.

 

В случая става въпрос не за пълните десктоп приложения, а за техните Android версии. Някои функции може да са ограничени и да не работят оптимално, но поне засега това е най-добрия начин да използвате Microsoft Office на своя хромбук. Имайте предвид, че за създаване и редактиране на документи на 10-инчово устройство ви трябва единствено акаунт в Microsoft. Aко имате по-голям лаптоп ще ви трябва абонамент за Оffice 365, за да извършвате редакции в документите.

 

Вижте най-полезните трикове в Microsoft Office