Apple представиха официално новата си гама персонални компютри с бранда iMac като подобренията в тях определено ще се харесат на милионите фенове на компанията по цял свят. Първото нещо, което трябва да знаете за моделите е, че по-малкия 21.5-инчов модел, който e oборудван с Retina дисплей най-накрая поддържа 4K резолюция от 4096х2304 пиксела. От своя страна това е една от най-исканите функции в него от потребителите, което оставя само двата най-бюджетни модели на компанията с Full HD панели, предаде SlashGear. 

 

Още по-интересно става при по-големите 27-инчови компютри iMac от ново поколение, чиито всички версии могат да показват съдържание с 5К разделителна способност, което е доста впечатляващо. Подобна характеристика е сигурна гаранция, че можете да се възползвате по най-добър начин от възможностите на 12-мегапикселовата камера на смартфона iPhone 6s, която също включва опция да снимате видео с 4K резолюция. Apple също така са се погрижили за максималната производителност на моделите си, тъй като те работят с бързи Core i5 процесори от пето поколение на Intel, които са допълнени от 8GB или 16GB оперативна памет.

 

Най-скъпите нови модели iMac също така имат мощни Iris Pro графични чипове, които гарантират, че съдържанието ви ще изглежда впечатляващото на дисплеите им, гарантиращи до 4.5 повече пиксели от стандартната HD резолюция. Компанията също така ще продава и серия от многофункционални Magic аксесоари за новите си компютри, които включват ултратънки клавиатури, безжични мишки и тракпадове. В заключение ще отбележим, че базовата версия на новия 4K модел iMac с 21.5-инчов дисплей ще се продава на пазара на цена от приблизително €1350.

 

Вижте защо не трябва да бързате да си купите нов компютър