Водещите производители вече тестват различни начини, с които да използват цялото пространство в предната част на смартфоните за самия екран. Вече видяхме първите модели с изрязани дисплеи на пазара и очевидно този дизайн се харесва на потребителите. Последният доклад на Sigmaintell Consulting разкрива, че 55% от всички продадени устройства през второ тримесечие са имали дисплеи, които няма рамки и изпълват цялото пространство.

 

За сравнение тази стойност бе едва 42% само три месеца по-рано, като анализаторите очакват продажбите на смартфони с този дизайн да продължат да се увеличават с интензивни темпове. Според тях почти всяко устройство на пазара през 2018г. ще има изрязан дисплей, съобщава Digitimes. Най-големите производители на панели от този вид в индустрията са Samsung Display, Tianma Microelectronics, BOE Technology и AU Optronics (AUO). 

 

 

Taзи характеристика ще продължи да намира място в новите смартфони с Android и до края на следващата година над 60% от продадените устройства ще имат изрязан дисплей. Почти всички модели до края на 2020г. ще предложат същия дизайн и техния дял ще надхвърли 90%. Интересът на производителите към изрязаните панели ще допринесе за намаляването на цените им, което ще ни предостави повече възможности за избор на евтини смартфони с този дизайн.

 

Още от Digital Шест причини, заради които потребителите изибират смартфон от висок клас