Смартфоните на Samsung винаги са се отличавали с високото качество на дисплеите, което се дължи на AMOLED технологията на компанията. Панелите свързани с нея имат редица предимства и неслучайно продължават да са неизменна характеристика на устройствата с бранда Galaxy. Предимствата на тази технология са свързани не само с качеството на картината и по-добрата видимост при директен достъп до слънчева светлина, но и с липсата на допълнителна подсветка, което прави смартфоните по-тънки. 

 

Последният доклад на Digitimes показва, че все повече водещи производители проявяват интерес към тази технология. Данните разкриват, че до края на настоящата година смартфоните с AMOLED дисплеи ще бъдат по-популярни от когато и да е било. Продажбите на устройствата се очаква да достигнат до 27.6% от всичките доставки в глобален мащаб до края на настоящата година. Постепенно тази стойност ще продължи да се увеличава и ще премине границата от 50% до края на десетилетието.

 

Тук е момента да отбележим, че 350 млн. смартфона с AMOLED дисплеи бяха продадени на пазара през изминалите 12 месеца. Samsung продължават да са най-големият производител на подобни панели, а Oppo и Vivo заедно създават около 20% от доставените панели с тази технология на глобалния пазар. Други производители като Japan Display, Sharp и LG Display също вече получават все повече поръчки за AMOLED дисплей. По всичко личи, че тази технология ще става все по-популярна в пазара на смартфоните през 2017г.

 

Вижте защо е добре да използваме тъмен фон при AMOLED дисплеите