В наши дни роботите започват да стават неизменна част от ежедневието ни, като със сигурност не е далече моментът, в който те ще вършат почти всичко вместо нас. Особено когато хуманоидите навлязат масово между нас.

Ако преди години роботите бяха грубовати машини, които могат да извършват не особено координирани движения, то с развитието на технологиите, те вече могат да правят всичко с точност до милиметър.

Доказва го и видеото, което сме приложили над тази статия. В него можете да видите онагледена една от големите мъжки роботизирани мечти. Този робот може да ви сервира бира, по добре от всеки барман.

 

 

Огромната машина, която по информация на собственика си струва шестцифрена сума в долари изпълнява целият процес от взимането на бирата от касата, през отварянето, сипването, та чак до сервирането

.

Как се сервира правилно Вайс бира?

Интересното в случая е, че бирата е мътна, от специфичният тип „Вайс“. При него сервирането има два варианта. Или предварително леко се разклаща шишето и след това се изсипва в чашата, или по начинът по който го прави робота във видеото.

Той първо изсипва директно течността вертикално в 600 милилитрова чаша, като с движение нагоре проследява пълненето до един момент, в който от бутилката се е изляла 400мл течност. Останалите 100мл роботът разклаща в шишето по атрактивен, сякаш танцува.

След това ги изсипва в чашата и постига идеалната пяна, която „по учебник“ трябва да заема останалото пространство над течността в чашата. Как да не ви се допие чаша студена Вайс бира.

 

 

Интересно видео нали? Очакваме с нетърпение следващото в което хуманоиден робот жена с визия на победителка от конкурса „Мис Вселена“ чисти, готви, носи студена бира, сменя телевизионните канали, не се кара и винаги е съгласна с казаното от господаря си. Ето това със сигурност е най-голямата, сбъдната технологична мечта на почти всеки мъж.   

 

Още от Digital.bg: Роботите ще рисуват по-добре от хората (Видео)

 

Музика: Bensound.com