Личната информация, която споделяме онлайн може лесно да попадне в ръцете на хакерите. Това е потенциална възможност, ако не се погрижим да гарантираме сигурността на профилите си в интернет. Изборът на сигурна парола с дълга комбинация от цифри, букви и символи на клавиатурата е подходящо решение, което ще ни спести много проблеми.

Една от големите грешки, които правят много хора е, че подценяват ситуацията. Потребителите също така предпочитат да използват една добра парола за всичките си профили. Ако и вие го правите определено трябва да размислите, тъй като по този начин ще улесните неимоверно хакерите.

Дистанционната работа също крие рискове, тъй като някои служители пренебрегват стриктните правила, които иначе биха спазвали в офиса. Проучване на онлайн платформата Ivanti показва, че представителите на бизнеса имат основанията да да бъдат притеснени.

Всеки четвърти участник в изследването признава, че използва служебния имейл или парола за влизане в потребителски уеб сайтове, приложения и услуги в интернет, съобщава BetaNews.

 

 

Най-често това са сайтове за доставка на храна, онлайн пазаруване и приложения за запознанства. Експертите са категорични, че подобни действия могат да предизвикат неподозирани проблеми за корпоративната инфраструктура. Кражбата на имейли и пароли е една от най-големите заплахи в уеб пространството.

Данните от проучването на Ivanti разкриват още, че 30% от потребителите не използват специализиран софтуер за сигурност, като например VPN приложение. Всяка четвърта компания не изисква от своя персонал да използва допълнителни програми, както и да се актуализират паролите на всеки шест месеца.

Дори използването на еднократен генератор на парола, които се обновяват периодично може да подобри значително сигурността на профилите, които използваме за работа и забавление.

 

Още от Digital: 8 лесни начина да подобрите сигурността си в Интернет