Шведският производител на автомобили планира да заложи на интересна промяна в стратегията си до няколко години. Volvo официално потвърдиха, че спират да произвеждат коли с бензинови двигатели, а вместо това смятат да се фокусират изцяло върху eлектрическите автомобили и хибридите. Това ще се случи до 2019г. Решението им е интересно, защото ще ги превърне в първата водеща компания, която предприема подобна стратегия в индустрията.

 

Основните мотиви на Volvo са, че класическите бензинови двигатели постепенно стават остаряла технология, а техните модерни алтернативи са много по-безвредни за околната среда. Желанието на Volvo да премине изцяло към електрическите автомобили е сигурна гаранция, че ще допринесат значително за иновациите в тази сфера в следващите години. Някои анализатори от няколко години твърдят, че края на двигателите с вътрешно горене е неизбежен. 

 

 

Предимствата на електрическите и хибридните двигатели е сигурна гаранция, че рано или късно това ще се случи. Volvo изглежда искат максимално бързо да се подготвят за тази промяна. Компанията винаги е имала репутацията на производител, който създава най-сигурните автомобили и можем да сме сигурни, че това ще продължи и за в бъдеще. Вероятно е само въпрос на време и другите големи компании да преосмислят своите бизнес планове и да е присъединят към идеята на Volvo.

 

Вижте десет технологии, които е добре да имат бъдещите автомобили