Тийнейджърите и по-младите потребители са изключително активни в глобалната мрежа и също така имат постоянен достъп до най-модерните технологии. В контраст с това твърдение се забелязва тенденцията представителите на тази аудитория да не полагат достатъчно усилия да гарантират сигурността си в интернет. Данните от последно проучване на Google също потвърждават, че най-младите потребители подценяват или въобще не обръщат внимание на този проблем. Това подлага на сериозен риск онлайн профилите им. 

 

Изследването обхваща 3000 доброволци, които са от т.нар. Gen Z поколение и са на възраст от 16-24 години. Оказва се, че 78% от тях признават, че използват една и съща парола за достъп до много от акаунтите си в интернет. Въпреки, че са наясно как работят софтуерни решения като мениджъри за пароли повечето от тях не планират да променят навиците си, съобщава Mashable. Продуктовият мендижър на Chrome Security, Емили Шехтер изрази мнението, че младите са дигитални хора, които не помнят времето преди смартфоните.

 

 

Този фактор оказва изключително огромно влияние върху начина, по който мислят за модерните технологии и респективно сигурността си в интернет. Ситуацията е сходна и при другите възрастови групи, но мотивите за нея са различни. Хората от т.нар. "Baby Boomers" категория, които са на поне 50-годишна възраст признават, че в 60% от случаите имат една и съща парола в няколко акаунта. Тази стойност при хората между 25-49 години е дори още по-висока и достига до 67%. Всички тези цифри очертават доста тревожна картина 

 

Още от Digital: Пет начина да проверите кой ви проследява онлайн