Двете компании от месеци водят усилени преговори, на които се обсъжда потенциалните възможности за съвместно партньорство. Сега разбираме, че вече е постигнато споразумение, съобразно което Volkswagen ще инвестират сума от внушителните $1.7 млрд. във Argo AI. Всъщност под това име се крие дъщерното дружество за разработка на автономни автомобили на Ford, съобщава CNet.

 

Инвестицията включва $600 млн. дялово участие на VW, както и oще $1.1 млрд. за научно-развойна дейност. Според данните двете страни оценяват Argo AI на около $4 млрд., като капиталовите вложения на германския производител ще покрият около 50% от тази сума. Tова е дългосрочен проект, чиято цел е да превърне Ford и Volkswagen в глобални лидери сред самоуправляващите автомобили.

 

 

Следващата стъпка е да се сформира общ екип от специалисти, които да започнат работа над общите им проекти. Преговорите между Ford и VW ще продължат, като е много вероятно партньорството им да обхване вановете и камионите. Така компаниите ще предложат на потребителите най-доброто от своите иновативни технологии и ще се конкурират по-успешно с другите големи производители на автомобили в индустрията.

 

Още от Digital: Бъдещите автомобили ще могат да разпознават лицата на различните потребители