Volkswagen и Renault разкриха плановете си да предложат на своите клиенти услуги за споделяне на електрически автомобили. По този начин компаниите се надяват да насърчат "устойчивата мобилност" в големите градове. Германският производител потвърди, че възнамерява да стартира собствена услуга базирана на платформата VW We в Германия през 2019г. Ако всичко върви по план компанията ще разшири достъпа до нея в Северна Америка, Азия и други европейски страни "най-рано" през 2020г. 

 

Renault проявяват голям интерес към услугите за споделен превоз с електрически автомобили. Компанията дори планира да стартира подобна платформа по улиците на Париж още през септември 2018г., информира Engadget. Втората стъпка от този проект предвижда създаването на отворена работна група, която да обсъди възможностите за интегриране на "нови модерни услуги за транспорт" в големите градове във Франция. За целта ще се използва C40 мрежата на компанията. 

 

Припомняме ви, че тя обхваща над 100 различни града и има за председател кмета на Париж, Ан Идалго. Много е вероятно и другите големи производители на електрически автомобили да последват техния премиер и да предложат на клиентите си подобни услуги. Навлизането на подобни платформи ще намали разходите, но също така ще допринесе за намаляване на вредните емисии в атмосферата. Остава да видим дали идеите на Volkswagen и Renault  ще се реализират в срок.

 

Още от Digital: Електрическите автомобили, които очакваме на пазара до 5 години