Teхнологиите за 3D принтиране набират голяма популярност в редица индустрии и много анализатор виждат голяма потенциал в тази иновации в сегмента на автомобилите. Все още не се продават модели на големите производители с компоненти, които са създадени по този начин. Инженери на Volkswagen и специалисти на HP работят съвместно над проект, който има за цел да ускори навлизането на 3D принтирани части за автомобили. Двете компании работят над по-добър метод за отпечатване на метал, което е ключово за постигането на тази цел.

 

 

От HP могат да се похвалят със сериозен прогрес в еволюцията на технологията със своята нова генерация Metal Jet 3D принтери. Компанията се доближава и до очаквания производствен капацитет за автомобил в серийно производство. Volkswagen са доволни от резултатите на съвместната инициатива и ще използват 10 хил. метални копия на Volkswagen ID.3 в пълен мащаб отпечатани от HP. Това ще се случи на церемония за отбелязване на първия електрически автомобил на VW в Цвикау, Германия.

 

 

Това е само първата фаза от амбициозния проект, като следващата предвижда 3D принтирани компоненти на HP да намерят място в масово произвеждани модели на Volkswagen. С течение на времето бройката ще се увеличава със стабилни темпове, докато не се достигнат нива от 100 хил. компонента на година, съобщава DigitalTrends. Първоначално тези части ще се използват в копчетата за смяна на предавките и дръжките, рамките на огледалата и различни елементи от централната конзола на автомобилите.

 

Oще от Digital: Бъдещите автомобили ще могат да разпознават лицата на различните потребители