В следващите месеци ще станем свидетели на интересна промяна в стратегията на производителите на лаптопи. Близки до индустрията източници твърдят, че все повече компании искат да използват mini LED подсветка в своите модели. Тези процеси се очаква да ускорят навлизането на технологията в сегмента на преносимите компютри. От Digitimes  прогнозират, че интересната иновация ще намери място в лаптопите на всички големи брандове, включително и тези извън Китай.

 

Apple също са заинтересувани и искат бъдещите версии на iPad и MacBook да имат Mini-LED дисплеи.  Анализаторите очакват първите устройства на компанията с технологията да дебютират на пазара още преди края на 2020г. Досега винаги подсветката за лаптопите на Apple са произвеждани от тайвански брандове като Flexium Interconnect и Career Technology. На този етап устройствата с FPCB подсветка продължават да имат най-голям дял в сегмента на преносимите компютри.

 

 

Очакванията са следващата версия на MacBook да използва подсветка на Zhen Ding Tech. Вече са провеждани разговори между този производител и Apple. Ако всичко върви по план компанията очаква този компонент да се превърне във водещ източник на приходи за Zhen Ding Tech. Другите големи производители в Тайван като например Unimicron също вече инвестират сериозни средства в технологията, за да се подготвят за очакваното високо търсене през следващата година.

 

Още от Digital: Ново поколение дисплеи с mini LED подсветка ще конкурират OLED панелите при смартфоните