Uber полагат много усилия да направят своята популярна услуга максимално безопасна за потребителите. Компанията вече започнаха тестове и със собствени самоуправляващи автомобили. Real-Time ID Check е името на нова функция, която трябва да предотврати измами и да предпази акаунтите на шофьорите в Uber от хакерски атаки. В голяма степен можем да кажем, че тя представлява допълнителна проверка на самоличността на хората, които управляват автомобилите на компанията. 

 

Новата функция изисква от тях да си направят селфита преди да се присъединят към Uber и да започнат да получават молби за превоз на други хора, съобщава TheVerge. По този начин компанията иска да провери всеки един евентуален водач за криминално досие. Припомняме ви, че Uber въведоха и система за идентифициране на шофьорите със сензори за пръстови отпечатъци. Новите правила изисквате те периодично да си правят селфи снимки преди да качват клиенти в автомобилите.

 

Специлен екип на компанията ще използва Мicrosoft Cognitive Service, за да анализира изображенията. Ако се окаже, че две снимки на даден водач не са идентични неговият акаунт ще бъде временно блокиран, докато не бъде установена самоличността му. Цялата проверка отнема секунди и ще позволи на Uber да гарантира максимална сигурност на своите клиенти. От компанията уточниха, че броя на легитимните водачи е над 99% и само много малък брой от тях подлежат на допълнителна проверка. 

 

Вижте Uber ще използват услугите на компанията, която дава сателитни снимки на Apple и Google