Смъртоносният Коронавирус се развива с всеки изминал час и придобива мащаби на пандемия. Към момента на публикуването на статията, заразени по света са 17485 човека, а починалите са 362. Това неминуемо оказва негативно влияние не само на китайската, но и на световната икономика, защото много компании временно затвориха офисите си в Китай, като сред тях са гигантите Google и Tesla, които ще претърпят загуби за милиони.

 Целият свят се бори с вируса и е съпричастен с глобалният проблем.  В Китай беше построена огромна болница за рекордните 8 дни, а учени от Хонконгският университет създадоха ваксина за 2019-nCoV, която е на базата на обикновена противогрипна ваксина.

 

 

Докато някои правят добро, други обаче се възползват от проблема с лоши намерения. Techradar съобщава за нов вид хакерска атака, която се възползва от Коронавирус. От доклада за киберсигуирност на IBM X-Force става ясно, че първите пострадали са в Япония. Хакери изпращат фишинг имейл в който съобщават, че дават напътствия как да се предпазим от Коронавирус. Към имейлите са прикачени Microsoft Word, PDF или MP4 видео файлове с троянски кон.

Съветът на Digital.bg е винаги да внимавате в онлайн кореспонденцията си и никога да не отваряте такива файлове от съмнителни податели, които са уж доброжелатели. Можете също така да видите как Google вече ще ни показва как да се предпазим от коронавируса в търсачката си.

 

Прочетете още: Онлайн платформа показва в реално време разпространението на Коронавирус