Новата серия смартфони на Apple е една от най-дискутираните теми в технологичната индустрия. Измина около седмица след премиерата на iPhone 13 смартфоните, които се отличават с множество подобрения, спрямо своите предшественици. Вече си съобщихме какви са новостите в iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max.

В момента четирите устройства от серията са достъпни за предварителна поръчка в 30 държави по цял свят. Реалните им продажби ще стартират на 24 септември. Следващата вълна от пазари, които ще предложат смартфоните ще започват поръчките на 1 октомври. Седмица след това ще се премени към действителните продажби.

Ако следите с интерес дистрибуцията на iPhone 13 вероятно ще ви е любопитно да видите първото ънбоксинг видео, което вече е факт. Атрактивното видео включва ревю на най-интересният модел от серията, а именно iPhone 13 Pro Max. Премиум предложението от новата гама има сходен дизайн с iPhone 12 Pro Max, но все пак се отличава с някои минимални разлики.

 

 

iPhone 13 Pro Max е по-дебел и по-тежък от своя предшественик, като камера модула на гърба също е по-голям. Аpple също така са променили дизайна на кутията, с която се продават смартфоните, за да се премахнат пластмасовите компоненти. Актуализираната опаковка премахва външната обвивка, която допринася за спестяването на 600 метрични тона пластмаса.

Видеото показва, че залепваща хартиена лента замества пластмасовата обвивка, а кутията включва традиционните документи, стикер на Apple, както и USB-C-to-Lightning кабел, съобщава 9to5google. Една от промените e прореза на дисплея в iPhone 13, който е намален с 20%.

iPhone 13 Pro Max има 6.7-инчов Super Retina XDR OLED дисплей и се захранва от 5-нанометровия Apple A15 Bionic процесор. Неговата работа се подпомага от петядрен Apple GPU и 6GB RAM. Четворната камера в задната част включва три 12МР сензори и допълнителен ToF 3D LiDAR скенер. Отпред има двойна 12МР камера за селфита.

Уникална характеристика е Cinematic режима, който се поддържа от iPhone 13 смартфоните.

 

Още от Digital: Как ще работи Dual eSIM функцията в iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max