Едва ли има потребител, който да не иска да работи повече време със смартфона с едно зареждане на батерията. За много хора с динамично ежедневие също така е важно да могат максимално бързо да захранят устройството си, когато са в движение. 

Това е причината за популярността на технологиите за бързо зaреждане, които са неизменна част от смартфоните с Android. Сега вниманието ни е привлечено от поредната голяма иновация в този сегмент. Инженерите на Vivo са разработили ново решение, което позволява 120W бързо зареждане, което ще дебютира първо в предстоящ смартфон на дъщерното им дружество iQOO.

Уникалната технология позволява да заредите батерията от 0 до 50% за едва 5 минути, което е доста впечатляващо. В същото време 120W бързото зареждане е в състояние да захрани смартфон с 4000mAh батерия от 0 до 100% за по-малко от 15 минути. 

За да постигнат този ефект от Vivo са усъвършенствали своята FlashCharge технология за бързо зареждане.

 

 

Досега от iQOO предлагаха единствено модели с поддръжка на 33W, 44W и 55W. Новата технологията представлява сериозен ъпгрейд, като първия продукт базиран на нея ще видим през август.  

В момента най-добрата технология за бързо зареждане се предлага от Xiaomi. Смартфоните им могат да се възползват от 100W процес, с който се зареждат на 39% за пет минути. Необходими са 17 минути, за  да се достигне 100% капацитет на батерията. 

Преминаването към 125W технология допълнително доразвива тази концепция, съобщава xda-developers. Името на първото устройство, което поддържа технологията все още не е известно, но вероятно ще е позиционирано в премиум сегмента. 

Можем само да се надяваме, че и другите водещи производители на Android ще започнат да предлагат подобни иновации на своите потребители. Остава да разберем как ще се казва първото устройство в света, което предлага възможност за 120W зареждане и каква ще бъде цената му на пазара.

 

Още от Digital: Защо не е добре да използваме фалшиви зарядни устройства