LG приковаха вниманието на посетителите на CES 2019 към следващата голяма иновация в сегмента на премиум телевизорите, а именно навиващите се дисплеи. Корейският производител демонстрира възможностите на първото си устройство с този впечатляващ дизайн, което се казва LG Signature OLED TV R. Въпросният модел е оборудван с 65-инчов екран с 4K резолюция, който може да се прибира в основата, когато не се използва и да се показва, след като решите да гледате.

 

 

Така ще създадете още повече свободно пространство във всекидневната си. В задната част на навиващия се телевизор има специална стойка и множество пластини, позволяващи да се прибира около вътрешен цилиндър. Целият процес на навиване на 65-инчовия телевизор отнема не повече от десет секунди. Според официалните данни на LG този механизъм може да издържи около 50 хиляди цикъла на навиване и прибиране, което е напълно достатъчно за ежедневна употреба, съобщава TechSpot.

 

 

Уникалният дизайн на навиващия се телевизор е причината в основата да са разположени всички портове за свързване на периферия, както и 100W високоговорители. Tрябва да отбележим също, че LG Signature OLED TV R поддържа гласовите услуги Amazon Alexa и Google Assistant, както и Apple AirPlay 2. Oфициалните продажби на впечaтляващото устройство ще стартират през пролетта. Цената не е потвърдена официално от компанията, но с оглед дизайнa вероятно ще бъде петцифрена.

 

 

Още от Digital: Навиващите се OLED телевизори на LG ще са хит през 2019г.