Няма да е изненадващо, ако поставим кубчето на Рубик в списъка с най-популярните играчки по цял свят. Дори и факта, че е създадено преди 45 години не променя факта, че милиони хора и днес продължават да се забавляват по този начин. Вероятно по-голям е броя на хората, които не успяват да подредят Кубчето на Рубик. Ако не сте успявали да подредите правилно играчката вероятно сте виждали клипчета в интернет как други хора го правят.

 

Сега искаме да привлечем вниманието ви към най-атрактивното видео свързано с нареждането на кубчето на Рубик създавано досега. Въпросният клип е публикуван онлайн от потребител с името Human Controller в най-популярната видео платформа, а именно YouTube. Любопитното е, че видеото показва как легендарното кубче се нарежда само и това се случва докато левитира във въздуха. Със сигурност не сте виждали подобен опит досега, предаде DigitalTrends.

 

 

За да постигне този интересен ефект човека зад профила Human Controller използва няколко магнита. Именно заради тях кубчето успява да стои автономно във въздуха по време на целия клип. Играчката е създадена от 3D-принтирано ядро, което се захранва от множество серво мотори. както и от Arduino дънна платка. Определено можем да кажем, че не сме виждали по-забавен начин за подреждане на кубчето на Рубик досега.

 

 

Още от Digital: Изкуствен интелект нареди кубчето на Рубик за една секунда