Водещите производители на смартфони продължават да търсят начини, с които да предложат перфектния безрамков дисплей. Премахването на Notch прореза и Home бутоните в смартфоните са свързани с преместването на камерата. Някои компании предлагат устройства с подвижни сензори, които се показват и прибират зад екрана.

Това е временно решение, тъй като все още технологията за вграждане на камерите в дисплеите не е достатъчно добра за масовия потребител. Дизайнерите на Vivo също проявяват креативност и предлагат собствено предложение на смартфон с безрамков дисплей от ново поколение.

Компанията ще предложи на своите потребители уникална възможност с концептуалния Vivo IFEA. Този модел има подвижна селфи камера над дисплея, която обаче може да се премахва от корпуса на устройството. На пръв поглед идеята може да прозвучи странно, но всъщност може да намери доста полезни приложения.

Ако откачите камерата можете да например да го поставите върху дрехата или каишката на кучето и да снимате от алтернативни зрителни ъгли.

 

 

Когато завършите записа може да свържете обратно камера модула и да го прибирате в предвидения слот над самия дисплей. Vivo планират да оборудват сензора със собствен хардуер и батерия, които да гарантират, че може да работи самостоятелно в продължение на дълго време.

Нотификация ще ви информира, ако смартфона и подвижния камера модул се отдалечат на твърде голямо разстояние, съобщава SlashGear. Концепцията на Vivo вече привлече внимание и дори донесе на компанията престижната Red Dot Design Award за иновативен дизайн.

Все още е рано да очакваме смартфони с подвижни изскачащи камера, но Vivo IFEA е добра илюстрация как може да изглеждат бъдещите мобилни устройства с Android.

 

 

Още от Digital: 6 функции на камерата, които всеки смартфон е добре да има