В наши дни някои Smart телевизори като например Philips 55PUS8804 имат впечатляващи вградени саунд барове, с които нямате нужда от допълнителна аудио система. Не всеки телевизор обаче може да се повали с толкова мощен и качествен звук. За целта производителите на „черна техника“ са създали самостоятелни саунд барове, с които превръщане гледането на телевизия в същинско домашно кино.  В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви покаже един висококачествен Performance soundbar от марката Philips. Уважаеми дами и господа – това е TAPB603/10.

 

 

Саундбарът е с много ефектен дизайн, който идеално се вписва в модерният интериорен дизайн и чудесно допълва визията на новите серии Smart телевизори на Philips. В корпуса умело са съчетани поликарбон и метал. Предната част е решетка, като под нея освен говорители, има и ефектно интегрирана LED подсветка. Тя ви показва степента на усилване и други функционалности. Като допълнение към сайндбара, имате и правоъгълен безжичен субуфър, който е решен в черно. Сега вече звукът в помещението е наистина впечатляващ. Предлагаме ви да чуете един тест, за да добиете реална представа за какво говорим.

 

 

И двете устройства са масивни и това е съвсем очаквано, предвид, че в корпуса им се крие доста сериозно озвучение. Като габарити – саундбарът е 950мм на 75мм на 134мм, а субугъра 150мм на 412мм на 310мм. Общото им тегло е 8кг.

 

 

При стандартните саундбарове звукът обикновено идва от два високоговирителя, които са насочени фронтално напред. Тук обаче Philips са използвали не само повече говорители, но и своята фирмена  Ambisound технология, която в комбинация със специалната форма на високоговорителите гарантира максимално качествен, изпълващ и заобикалящ ни звук. След тестовете ни, можем да кажем, че звукът от саундбара се разпределя навсякъде в стаята около телевизора ви, а не само пред него. Усещането е сякаш сте в киносалон. Както и самите Philips споделят при представянето на продукта, те са внедрили силно усъвършенствани пространствени алгоритми, които възпроизвеждат вярно звуковите характеристики, които възникват в идеална среда с 5.1-канално възпроизвеждане.  Ние само ще се съгласим и ще потвърдим това след теста си.

 

 

Високоговорителите на саундбара се разделят в 3 зони: Лява и Дясна в които има широколентови 48 x 90 мм и високочестотни високоговорители. В центъра се намират два широколентови на 52мм. Общата им изходна мощност е 200W. В субуфъра имате 6.5" активен нискочестотен говорител, който е със 120W изходна мощност. Така общата мощност на системата на Philips достига цели 320W.

 

 

Връзката между саундбара и телевизора става много бързо и лесно. За целта са ви е нужни само захранващите кабели и HDMI. Връзката за предаване на сигнала може да става и безжично чрез Bluetooth. Директно към саундбара можете да свържете Blu-Ray и DVD плейър или игрова конзоли. Можете също така да предавате поточно музика, защото имате на разположение аудио вход и Bluetooth връзка.  ви позволяват. 

 

 

Системата има дистанционно управление в комплект, но за ваше улеснение, можете да използвате и направо дистанционното на телевизора си.