Visa официално потвърдиха, че са се съгласили да придобият иновативния стартъп Plaid. Финансовите параметри на сделката ще достигнат до внушителните $5.3 млрд. Компанията специализира в разработването на "Application Programming Interface" (API) решения за финансови услуги. Основният акцент на Plaid не е толкова да улеснява самите плащания, а да помага за споделянето на данните, предаде ТеchCrunch.

 

По този начин партньорите, които използват същите API интерфейси могат бързо и лесно да имат достъп до банкова и финансова информация, която споделят разработчиците. Plaid купиха платформата Quovo преди две години, за да разширят допълнителни портфолиото от бизнес решения, които предлагат на своите клиенти. Водещи инвеститори вече осигуриха финансиране от $353.3 млн. за развитието на Plaid.

 

 

Любопитен факт е, че пазарната оценка на бизнеса на Plaid е около $2.65 млрд. Това означава, че Visa са се съгласили да платят двойно по-висока цена. Едва ли има по-добро доказателство за желанието на Visa да реализират сделката от предложението $5.3 млрд. Ако всичко върви по план регулаторите трябва да дадат одобрението си в следващите шест месеца, когато придобиването ще бъде официално финализирано.

 

Още от Digital: Visa искат да превърнат смарт домовете ни в терминали за мобилни плащания