Moбилните устройства позволяват да пазаруваме и плащаме за стоките си само с едно движение на смартфона. Изпращането на пари до приятели също е максимално лесна задача, тъй като отнема няколко кликвания. Visa са един от лидерите в тази сфера и планират да променят изцяло начина, по който извършваме парични трансфери. От компанията работят над нов процес, който ще остави кредитните карти в миналото, предаде Engadget.

 

Идеята на Visa е създаването на процес, който да позволи да плащаме не само със смартфона, а със всеки един смарт уред в домовете ни. Това ще премахне изцяло терминалите за кредитни карти и досадното попълване на формуляри и документи. Инженерите на компанията са разработили уникален стикер, който може да се залепи на всяка част от тялото и безконтактно се свързва с мобилни, но също със смарт джаджи и високоговорители като Amazon Echo.

 

Системата ще позволи да пазаруваме онлайн само с едно движение без дори да се налага да вадим смартфона или кредитната карта от джоба. Този процес е евтин и лесен за използване, което Visa се надяват да привлече вниманието на повече търговски вериги и да ускори навлизането на системата на пазара. Предстои да видим дали тази концепция може да революционизира изцяло мобилните плащания. Тепърва трябва да се отстранят някои проблеми най-вече свързани със сигурността на личните данни. 

 

Вижте как Visa създадоха първите очила, които могат да извършват мобилни плащания