Mобилните устройства промениха изцяло начина, по който комуникираме и в голяма степен създадоха основата за невероятния успех на социалните мрежи, които днес са основен източник за откриване на съдържание за много потребители. Сега по време на традиционната конференция F8 от Facebook обърнаха специално внимание на еволюцията на споделяне на данни в нея, което първо се доминираше от текстови съобщения, а след това от снимки и видео клипове. Компанията вече се подготвя за навлизането на следващото голямо нещо в социалната мрежа, а именно виртуалната реалност и разкри интересни детайли за бъдещите си планове, предаде TheVerge. 

 

По време на събитието лично Марк Зукърбърг показа демо на първото селфи, което използва тази технология и е разработено съвместно от инженери на Facebook и  Oculus. Идеята е много интересна и представлява интерактивен аватар, който е заснет със селфи стик и се смесва с реалния свят, като тя е взаимствана от начина, по който много геймъри персонализират своите герои в любимите си игри. Facebook смятат, че селфитата с виртуална реалност ще се превърнат в следващата голяма иновация, която може да революционизира начина, по който комуникираме в интернет.

 

Концепцията все още е нова, но може да се възползва от възможностите на интересни технологии като Microsoft Kinect или RealSense камерите на Intel. По този начин селфитата с виртуална реалност биха могли да ви предложат разнообразни начини да смесите дигиталния и реалния свят, както и да изразите себе си по изцяло различен начин. По всичко личи, че е само въпрос на време технологиите с добавена реалност да се превърнат в неизменна част от най-голямата социална мрежа в интернет.

 

Вижте какво е виртуална реалност