SwiftKey е популярна виртуална клавиатура за смартфони, която бе придобита официално от Microsoft преди четири години. Досега не сме ставали свидетели на съществени промени в работата на софтуера, освен периодичните ъпдейти. 

По този начин компанията успя да запази лоялната база от фенове на SwiftKey, които се притесняваха, че виртуалната клавиатура вече няма да бъде същата след сдeлката. В момента SwiftKey отново е определяна от мнозина като най-доброто приложение в своята категория. 

Ако използвате този софтуер трябва да знаете, че за в бъдеще официалното име на клавиатурата вече ще бъде Microsoft SwiftKey Keyboard. Промяната влиза в сила с последната SwiftKey Version 7.5.5.15 актуализация на приложението от Google Play.

Самият ъпдейт предлага и няколко нови функционалности, които допълнително подобряват работата на SwiftKey, както и пачове, отстраняващи известни проблеми в приложението, съобщава AndroidPolice. 

На този етап не са предвидени други драстични промени в Microsoft SwiftKey Keyboard. Версията за iOS също скоро ще бъде актуализирана към новото име.

 

 

Голямото подобрение в последната версия на SwiftKey освен името е свързано с поддръжката за Emoji 12.0. Това ще позволи на потребителите да използват още по-голямо разнообразие от емотикони, докато комуникират с приятелите си от мобилните устройства. 

Новата лента за инструменти в приложениетo ще работи по същия начин, както досега, съобщава GizChina. Добре е да знаете, че е необходимо да сте получили ъпдейт към Android 10, за да имате достъп до новата колекция от емоджита. 

В официалното описание на SwiftKey се съдържа текст, в който Microsoft уверяват, че въпреки името виртуалната клавиатура си остава същата за своите милиони фенове по цял свят.

На този етап новото име на SwiftKey може да се види eдинственото в менюто на приложението и в неговото описание в Google Play. Много скоро, обаче приложението вече ще е достъпно като Microsoft SwitftKey Keyboard и от компанията изглежда искат да ни предоставят повече време да свикнем с промяната.

 

Още от Digital: 10 полезни съвета за виртуалната клавиатура SwiftKey, които може би не знаете