Gboard е приложение, което може да използвате без дори да знаете. Виртуалната клавиатура е предпочитан избор в смартфоните с Android. Това е предварително инсталиран софтуер в устройствата, който е активиран по подразбиране от Google. Ако не инсталирате алтернативна виртуална клавиатура по избор вероятно използвате Gboard на смартфоните с Android.

Милиони хора предпочитат Gboard заради разнообразните функции за въвеждане и препоръчване на текст, които превръщат писането от тъчскрийна в максимално удобна задача. Приложението поддържа жестови и гласови команди, което допълнително улеснява потребителите. Непрестанните оптимизации на Google гарантират, че това е една от най-добрите виртуални клавиатури за Android.

Eдна от най-полезните функционалности на Gboard е опцията за запазване на копиран текст в Clipboard-a. По този начин с едно кликване можете да го добавите в полето за търсене или други приложения. което спестява ценно време, когато сте в движение.

Предстоящ ъпдейт на Google ще разшири още повече обхвата на тази функция, съобщава AndroidHeadlines.

 

 

Вече са стартирали експерименти с опция за добавяне на скрийншоти към Clipboard менюто, което ще улесни значително споделянето на подобни снимки. Лимитиран брой потребители имат достъп до функцията, която е в бета версия на разработка. Необходимо е и разрешение за достъп до вградената на памет на смартфона, за да се възползвате.

По този начин ще може да запазвате скрийншоти oт смартфон с Android по същия начин, както го правите с текстовите съобщения в Gboard. Едва ли ще отнеме дълго време преди всички потребители да могат да тестват функцията на своите устройства. В заключение ще отбележим, че Gboard вече се използва от над 1 млрд. устройства.

 

 

 

Още от Digital: 10 полезни трика в клавиатурата Gboard за Android