Тук можете да видите пълните технически характеристики на Revo You и цената му.

Когато си пускате видео ревю на смартфон, какво искате да видите в него? Преразказ на техническите характеристики които всеки производител пише в сайта си?! …едва ли! В това ревю ние ще разгледаме един нов модел смартфон от гледната точка на потребители, които си търсят нов смартфон. Аз съм Виктор, а това е Revo You.

 

 

Започвам още от самото му име, случайно или не, то ми подсказва, че смартфонът е направен за мен. Много по-ефектно от някаква комбинация от цифри и букви, каквито използват повечето марки при имената на устройствата си.

 

Дизайн

Дизайнът винаги е въпрос на личен избор, тук ни правят впечатление изчистените форми. Дизайнът на Revo You e ненатрапващ се и приятен за окото. Телефон е в неутрален графитено сив цвят който е еднакво подходящ за представители и на двата пола.

 

 

Периферната лайсна е метална, а гърбът с текстура която наподобява метал. В резултат смартфонът изглежда луксозен. Заради тънкият едва 8.3мм профил, в комбинация със заоблена периферна лайсна и извито стъкло на дисплея, You удобен за държане в ръка и лесно се поставя в джоб дори на по-тесни дънки.

 

 

Рамка около екрана почти няма, така независимо, че дисплеят на смартфона е с 5" диагонал, вие получавате достъп с палец по цялата му площ. (близък)Тоест без проблем ще работите с телефона само с една ръка. С това за съжаление не могат да се похвалят голяма част от телефони с 5 и повече инча диагонал на диспля.

 

Дисплей

5” се явява универсалният и предпочитан размер днес – достатъчно голям за работа и забаление, но не прекалено, че да прави телефона огромен. Технологията която са използвали Revo тук е In Plane Switching, която за кратко наричаме IPS. Следствие на това цветовете са реалистични и наситени, зрителни ъгли почти водоравни, без изкривяване на образа. Нивото на яркостта на дисплея е добро, с равномерно разпределение. Сензор който измерва околната светлина и автоматично регулира яркостта на дисплея според нея е наличен, но достъпът до него е малко сложен. Не може да се стигне до него директно през падащото меню, трябва да влезнете в Настройки, Дисплей и да активирате адаптивна яркост.

 

 

Друго нещо което няма може да ви причини известни неудобства е гланцираното покритие на дисплея. При  работа под директно насочена слънчева светлина се наблюдават отблясъци, те обаче се компенсират от високата яркост и дисплеят остава добре видим. Сензорите тъчскрийна предават движението на пръста по екрана добре, няма нужда от задържания или повторения при задаване на команда. Резолюцията е 1280х720 пиксела което води до 274 плътност на пикселите за 1" и 0.0865мм размер на всяка от точките.        

 

 

Някои от вас в този момент биха си казали "Прекалено малко" - истината е, че HD резолюцията не е избрана случайно от Revo. Не, че не са могли да направят Full HD дисплей. Целта е била You да бъде оптимално надежден. Дисплеят, Хардуера и Батерията които ще разгледаме след малко, си партнират толкова добре, че телефона върви гладко, не грее, а в същото време издържа достатъчно дълго време с едно зареждане.

 

Хардуер

Това разбира се по никакъв начин не значи, че Revo You има слаб хардуер, дори напротив. Единици са смартфоните в ценовият клас на You които могат да се похвалят 8-ядрен процесор с тактова честота от 1.3 GHz.

 

 

Това е MediaTek MT6753, 64-битово CPU което във времето се е доказало като достатъчно надеждно и безпроблемно защото има потенциален ресурс от до 1.5GHz. Същото се среща в още десетки смартфони на марки като Huawei, LG, Lenovo, Acer и HTC.

 

Тест с игри и Benchamrk

Но, в това ревю нашата цел е да гледаме на Revo You като потребители Та като потребители, как най-добре бихме тествали хардуера? Разбира се, че с Benchamrk тест и няколко от най-популярните геймърски заглавия които днес можем да изтеглим безплатно от Google Play. 

 

 

Както и сами можете да видите от видеото над тази статия, Revo You е надежден…не само на теория. Разбира се трябва да се съобразим с факта, че това CPU не най-най-доброто, но за цената си е едно много добро решение за потребителски нужди над средно ниво. С тестваните игри не открихме никакви наченки на забавяне или забиване, в същото време температурните стойности на процесора са в норма, около и малко над 45 градуса. За тези добри резултати спомагат още два фактора - графичен процесор ARM Mali-T720 и 2GB RAM памет. 

 

Dual SIM с 4G LTE

Сваляйки всяка следваща игра тук не трябва да се притеснявате за паметта върху която я записвате. Няма да ви се налага да триете често по-старите или вече натрупаният архив със снимки защото вградената памет на Revo You е 16GB, а те чрез microSD четецът, могат да нараснат с още до 256GB. Освен слота за карти памет който се намира до батерията под сваляемият заден капак, Revo You има още две гнезда за SIM карти, като едното от тях е 4G LTE.

 

 

Ако преди години използвахме телефоните си основно, за да провеждаме разговори и да пишем SMS-и, то днес смартфоните са мултифункционални компютри които съчетават десетки устройства в едно.

 

Камера

Едно от тях е дигиталният фотоапарат. Основната камера на Revo You е 13MP, което е достатъчно добро качество, дори да принтирате кадрите които снимате, след което да ги окачите в рамка в трапезарията си. Най-лесно е да снимате в автоматичен режим, но ако решите да персонализирате кадрите си с различни филтри и настройки, Revo ви дават богат асортимент от възможности. Менюто на камерата ще определим като достатъчно интуитивно и опростено. Ориентирането в него става лесно. Когато снимате на тъмно, на помощ идва силна LED светкавица.

 

 

Можеше разбира се диодите да са два, но като цяло впечатленията ни са добри. Както се вижда и от снимките които направихме по време на тестовете си. На тях диапазонът на качествено осветяване при пълен мрак е около 3 метра. 

 

Тестови снимки

Впрочем различни тестови снимки които направихме с основната камера на You можете да видите под този ред.

 

За селфита разбора се от гледна точка на по-добро кадриране е по-подходяща предната камера. Там качеството ще е малко по-слабо, но достатъчно за споделяне на снимки в социалните мрежи или за провеждане на видео разговори в позволяващите това месинджъри. Пикселовият еквивалент е 5MP.

 

 

Остана ли нещо което да не сме разгледали в Revo You. Да това е батерията която все още не ни е подсетила, че трябва да бъде заредена.

 

Батерия

На пръв поглед виждайки надписът върху батерията 2150mAh и ние както вас си казахме – прекалено малко. Тествайки обаче телефона с игри, приложения, камера и интернет, разбираме че 2150mAh са напълно достатъчни за Revo You.

 

 

При максимално натоварване отчитаме резултати от над 6 часа, в комбиниран работен режим смартфонът спокойно издържа около ден и половина. За тези добри резултати допринася правилно подбраният хардуер, в основата на който е 64-битов процесор. 

 

Цена

На няколко пъти в ревюто си споменаваме цената и ценовият клас на Revo You, каква е тя в момента, можете да научите кликвайки върху линка над тази статия.