Lenovo предлагат разнообразно портфолио от устройства на своите потребители, в което влизат първия смартфон с платформата Tango, ултратънкия смартфон Moto Z и хибридните Yoga Book. Китайският гигант постоянно експериментира с нови технологии и ще се опита да се превърне в първата компания, която ще представи устройство с гъвкав дисплей на пазара. Lenovo от доста време експериментират с тази идея и сега демонстрираха възможностите на работещ таблет с подобен дизайн.

 

Oсновната идея е подобни устройства да могат да се сгъват на две и да се използват като смартфон, предаде SlashGear. Подобен дизайн може да промени изцяло представата ни за възможностите на мобилните устройства. Според официалните данни на Lenovo новият прототип работи с мощен процесор на Qualcomm и има дисплеи, чиято големина варира между 5.5 и 7.8 инча. Резолюцията е 1920х1440 пиксела, а операционната система е Android 7.0 Nougat.

 

 

На този етап трябва да се задоволим с краткото видео, но Lenovo планират да разкрият повече детайли за този проект на изложението IFA 2017. Технологичното шоу в Берлин ще се проведе в първите дни на септември. Ако Lenovo успеят да изпреварят другите производители и представят първите подобни устройства на пазара това ще им даде сериозно предимство пред конкурентните брандове. Предстои да видим колко време е необходимо, за да видим първите джаджи с гъвкави дисплеи на пазара.

 

Вижте пет неща, които трябва да знаем за гъвкавите дисплеи