Facebook също се присъединиха към битката за доминация в сегмента на приложенията за видеоконференция. През последните няколко месеци платформи като Google Meet, Zoom и Microsoft Teams регистрират впечатляващ трафик и свързват стотици милиони хора по цял свят всеки ден.

Големият интерес на потребителите се очаква да продължи и ще бъде стимулиран от социалната изолация заради коронавируса. Решението на Facebook е да представят изцяло нов конкурент на подобни заглавия, който се казва Messenger Rooms. Имайте предвид, че това е различно приложение от Facebook Messenger.

Компанията е разработила този софтуер с акцент към видео разговорите, като Facebook Messenger Rooms поддържа опция за конферентни обаждания с до 50 души. За разлика от Zoom в този случай, няма да има лимит в продължителността на груповите разговори.

Това е само една от характеристиките, с които Facebook ще опитат да привлекат вниманието на повече хора към Messenger Rooms. Потребителите също така могат да очакват периодични софтуери ъпдейти, които да оптимизират сигурността и представянето.

 

 

Ако се интересувате от възможността да тествате Messenger Rooms е добре да знаете, че приложението вече е достъпно за всички. Facebook потвърдиха данните с публикация в официалния си блог, съобщава TheVerge.

Предвидена е опция да стартирате виртуална стая от Messenger или Facebook, както и способността да изпращате линкове, за да поканите други хора към видеконференцията. Удобният за използване интерфейс е подходящ да споделяте с приятелите създадените от вас стаи в Groups, Events и News Feed. 

Нужно е само едно кликване, за да премахнете участник от браузъра. Facebook позволяват да задавате лимити за броя на хората, които могат да се включват, както и да напрваите линковете така, че линковете да са публични. Добавянето на потребител към видео разговор в Messenger Rooms дори не изисква активен акаунт в социалната мрежа.

След като приложението е достъпно за вашия профил е нужно само да кликнете върху "People" секцията в Messenger. Остава само да зададете параметрите и  да поканите желаните участници в обаждането. Можете да се забавлявате още със стикери, AR филтри и да персонализирате снимките във фонов режим.

 

Още от Digital: Zoom срещу Google Meet срещу Facebook Messenger Rooms - кое приложние е най-подходящо за видео разговори