Google ще представят след седмица третото поколение на смартфоните Pixel. Премиерата е на 9 октомври и ще бъде проведена едновременно в няколко града, сред които и Токио. По този начин смартфоните за първи път ще бъдат промотирани директно в Япония. Рекламните материали свързани със събитието разкриват детайли за една от интересните функционалности, които ще ни предложат Google Pixel 3 и Pixel 3 XL. Toва е технологията Аctive Edge.

 

 

Предходната генерация на смартфоните също поддържаше тази иновация и мнозина очакваха да се използва и в тазгодишното поколение. Teхнологията Active Edge позволява със стискане на рамката около екрана да стартирате услугата с изкуствен интелект Google Assistant или да спрете звука на входящо обаждане, информира 9to5google. Разполагате и с възможността да настроите каква да е силата на допир, което е подходящо да избегнете случайни натискания. 

 

 

Кадрите в клипа потвърждават, че устройствата ще се продават в четири цвята: бял, черен, зелен и розов. Много скоро ще разберем какви други изненади са ни подготвили от Google. Официалните продажби на Pixel 3 и Pixel 3 XL ще стартират в кратки срокове след премиерата, когато ще научим и каква ще е цената в Европа. Тогава ще видим и дали Active Edge технологията в моделите няма да може да прави още повече неща, спрямо втората генерация на Pixel.

 

 

Oще от Digital: Google Pixel 3 XL вече се продава на черния пазар за $2000