Видеокартите на AMD са напреднали доста в своето развитие и се радват на солиден интерес. С времето компанията натрупа опит и увереност, като вече се цели много високо. Според информация на DigitalTrends, служители на AMD наричат следващата видеокарта на компанията „убиец на NVIDIA”.

 

Очаква се въпросната карта от ново поколение да бъде представена през лятото на 2020 г. Тя ще е във високия ценови клас и ще използва новата архитектура RDNA. Според някои източници, първите карти с RDNA показват само малка част от възможностите на архитектурата и тя тепърва ще разгръща своя потенциал.

 

Очаквания са, че през следващата година AMD ще представи поне две нови графични ядра. Техните кодови имена са NAVI 21 и NAVI 23, като второто е по-мощната версия и може да се окаже в центъра на изцяло нова гама модели, с които AMD ще атакува върховете на NVIDIA. За сега остава неясно дали “убиецът на NVIDIA” ще атакува с по-ниска цена или с много висока производителност. Компанията не е коментирала темата официално.

 

Още от Digital: AMD Epyc 2 ще бъдат най-мощните х86 процесори в света